Kysy asiantuntijalta -palvelu tarjoaa luotettavaa tietoa ja ohjausta nuorille

Fressiksen Kysy asiantuntijalta -palvelun suosio lisääntyi entisestään vuoden 2021 aikana. Vuonna 2021 aikana vastattiin yhteensä 823 nuoren lähettämään kysymykseen ja kysymysten määrä kasvoi vuodesta 2020 23%. Eniten nuoria mietityttivät seksuaaliterveyteen ja murrosiän kehitykseen liittyvät teemat, mutta kysymyksiä tuli paljon myös mielen hyvinvoinnista sekä tupakka- ja nikotiinituotteista. Luotettavalle terveystiedolle näyttää olevan selkeästi suuri tarve nuorten keskuudessa.

Palvelua koskevaan palautekyselyyn vastasi vuonna 2021 yhteensä 47 nuorta. Näistä nuorista saamansa vastauksen oli kokenut hyödylliseksi 96 %. Avoimessa palautteessa nuoret (n=20) kertoivat vastauksen antaneen paitsi tietoa, myös rauhaa ja helpotusta omaan tilanteeseen.

Kysy asiantuntijalta -palvelu tarjoaa nuorille tärkeän paikan, jossa voi kysyä suoraan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista ja saada tukea ja ohjausta omaan tilanteeseen. Nuorten kysymyksistä voi saada hyviä vinkkejä siihen, millaisista asioista nuorten kanssa voisi olla tärkeä keskustella nuorten arkiympäristöissä.

Tutustu Kysy asiantuntijalta -palveluun täällä.