Opiskeluhuolto

Opiskeluhuollossa opiskelijan tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö otetaan puheeksi. Opiskeluhuolto huolehtii, että vastaanotoilla on käytössä yhtenäiset toimintatavat opiskelijan tupakoinnin, nuuskaamisen ja sähkötupakoinnin kartoittamiseen sekä yhtenäiset toimintatavat palveluohjauksesta ja käytön lopettamisen tukemisesta. Opiskeluhuolto tiedottaa asiakkaina olevia opiskeljoita ja tarvittaessa huoltajia, tekee toimintaansa tutuksi opiskelijoille sekä ylläpitää nikotiinittomuutta tukevaa yhteistyötä oppilaitoksen kanssa.

Kuraattorin ja psykologin vastaanotolla voi tarpeen mukaan ohjata opiskelijan luotettavan tiedon äärelle tai ohjata terveydenhoitajan vastaanotolle hakemaa lisää tukea käytön lopettamiseen. Kuraattori tai psykologi voi tukea opiskelijan omaa pohdintaa käytön lopettamisessa ja keinoista, miten hän voisi siinä onnistua.

Terveydenhoitaja tarjoaa luotettavaa tietoa tupakoinnin, nuuskaamisen tai sähkötupakoinnin haitoista sekä käytön lopettamisen hyödyistä. Tarvittaessa terveydenhoitaja tukee opiskelijaa tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamisessa.

Opiskeluhuollon toimintamallit ja työkalut

Nikotiiniton amis / Ammatillinen oppilaitos
Nikotiiniton amis / Ammatillinen oppilaitos
Tietopaketit / Ammatillinen oppilaitos,Lukio,Nuoriso-ohjaajille,Yläkoulu
Nikotiiniton amis / Ammatillinen oppilaitos