Tarmo-terveyspeli on terveystiedon oppimateriaaliksi suunniteltu lautapeli. Pelin tarkoituksena on lisätä pelaajien tietoutta terveyteen liittyvistä keskeisistä asioista sekä saada heidät pohtimaan omaa terveyskäyttäytymistään toiminnallisella ja osallistavalla tavalla. Pelin tilaaminen on maksutonta.

Peliä voi pelata 2-6 pelaajaa tai pienryhmää. Pelissä edetään nopan silmäluvun mukaisesti pelilaudalla olevaa polkua pitkin. Pelin voittaja on se, joka ensimmäisenä tulee maaliin. Kysymyskortteja on viidestä aihealueesta, joiden lisäksi pelissä on Toimi! -kortit, jotka sisältävät pohdinnallisia ja toiminnallisia tehtäviä.
Tilaa peli

Jos sinulla herää kysymyksiä pelistä tai pelin tilaukseen liittyen, voit olla yhteydessä sähköpostitse nuortenterveys@cancer.fi 

Varsinais-Suomen alueella tilaukset osoitteesta jenni.vaskelainen@lssy.fi 

Lautapeli on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden sekä Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa.

Nuorten kommentteja pelistä

”Todella opettavaista sisältöä.”

”Voisi mahdollisesti käyttää kokeeseen harjoitteluun.”

”Lautapeliä on helppo pelata melkein missä vaan!”

”Hyvä peli, kiva tapa oppia uusia vaikeitakin asioita.”

”Kiva, kun ei ollut kännykkä- tai tietokonepeli.”

”Parasta oli yhdessä tekeminen, tätä pystyi pelaamaan myös isommassa ryhmässä.”

Tiedote 10.1.2020

Tarmo-terveyspeliä on tilattu jo runsaasti ja peliä on päästy pelaamaan ahkerasti nuorten kanssa.

Pelin muutamaan korttiin on tarkistusten jälkeen valitettavasti eksynyt virheitä ja nämä kortit kannattaa poistaa käytöstä:

  1. Mitkä ovat nuorten yleisimmät mielenterveyshäiriöt?
  2. Mikä väittämistä on totta? a) Alkoholin myyminen, välittäminen ja mainostaminen alle 18-vuotiaille on kielletty b) Väkevien alkoholijuomien hallussapito on kielletty alle 30-vuotiailta c) Mietojen juomien hallussapito on kielletty alle 20-vuotiailta
  3. Nopeasti juodun suuren alkoholimäärän aiheuttama myrkytystila on alkoholimyrkytys. Mitkä ovat alkoholimyrkytyksen oireet?
  4. Miksi sähkösavukkeisiin tulla riippuvuus?
  5. Mitä on alkoholismi?

Mukavia pelihetkiä!