Nuuskaton urheilu -toimintamalli on julkaistu

nuuskaton urheilu logotiedosto

Suomen Syöpäyhdistys on tuottanut syksyllä 2020 yhteistyössä urheilutoimijoiden sekä EHYT ry:n ja Olympiakomitean kanssa Nuuskaton urheilu -toimintamallin. ​

Toimintamallin tavoitteena on lisätä urheiluliitto- ja urheiluseuratoimijoiden tietoutta nuuskan haitoista ja nuuskan käyttöön liittyvistä ilmiöistä. Toimintamalli sisältää työkaluja seuratoimijoille ja valmentajille nuuskattomuuden edistämiseen seuratoiminnan arjessa.

Syöpäjärjestöjen alueelliset yhdistykset levittävät  toimintamallia alueensa urheiluseuroihin vuonna 2021. Alueellisten yhdistysten toimijat jalkauttavat toimintamallin vuonna 2021 yhteensä 20-80 urheiluseuraan.​ Lisäksi toimintamalliin liittyvää työtä tukevat Suomen Olympiakomitea,  EHYT Ry ja Pohjanmaalla toimiva ruotsinkielinen PEPP2-projekti. Toimintamallin levittäminen jatkuu myös seuraavina vuosina.

Toimintamalli on laadittu siten, että sen voi ottaa käyttöön Suomen Syöpäyhdistyksen ja EHYT Ry:n työntekijöiden tukemana tai itsenäisesti hyödyntämällä nuuskatonurheilu.fi-sivulta löytyviä työkaluja. Toimintamallin käyttöönotton yhteydessä on mahdollista tilata ilmainen koulutuspaketti urheiluseuratoimijoille nuuskan haitoista ja toimintamallin työkalujen hyödyntämisestä urheiluympäristössä.

Tutustu Nuuskaton urheilu -toimintamallin kokonaisuuteen ja työkaluihin osoitteessa Nuuskatonurheilu.fi