Tietoa ja tukea urheilu- ja liikunta-alan toimijoille nuorten nuuskattomuuden tukemiseen

Nuuska on nuorten keskuudessa megatrendi. Nuuskaamisen ympärillä liikkuu paljon myös vääriä uskomuksia sen hyödyllisyydestä tai vähäisistä haitoista. Nuuskaton urheilu -toimintamalli on uusi työkalupaketti urheilu- ja liikunta-alan toimijoille. Se tarjoaa valmiita matalan kynnyksen ratkaisuja tukea nuuskattomuutta urheiluseurojen arjessa ja muissa liikuntaympäristöissä. Työkalujen avulla voidaan mm. luoda nuuskattomuutta tukevat pelisäännöt ja opitaan keskustelemaan rakentavasti nuuskan käytöstä.

Toimintamalli on suunniteltu yhteistyössä urheilualan ammattilaisten kanssa ja se on lanseerattu vuonna 2021. Vuonna 2021 toimintamallin käyttöönottaneiden urheiluseurojen palautteen perusteella toimintamalli on ollut vaikuttava ja hyödyllinen työkalu. Toimintamallin levittämistä jatketaan 2022 ympäri Suomen, myös ruotsinkielisiin urheiluseuroihin.

Toimintamallin käyttöönottoa tukee Syöpäjärjestöt, Suomen Olympiakomitea ja Ehyt Ry. Syöpäjärjestöt sekä yhteistyökumppanit tarjoavat ilmaisen koulutuksen ja perehdytyksen nuuskaan liittyviin ilmiöihin ja työkalun sisältöihin. Perehdytyksen jälkeen asiantuntijat tarjoavat tukeaan työkalujen käyttöönottoon. Toimintamallin käyttöönotto on helppoa ja voitte itse räätälöidä siitä urheiluseuraanne sopivan työkalun. Tulkaa mukaan edistämään nuuskatonta urheilua!

Ota yhteyttä osoitteesta www.nuuskatonurheilu.fi löytyvän lomakkeen kautta ja sovitaan perehdytysaika.