Tehtävät / Lukio

Mielipiteitä tupakka- ja nikotiinituotteista

Tavoite

Opiskelijat pohtivat omia näkemyksiään tupakka- ja nikotiinituotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Opiskelijat oppivat perustelemaan mielipiteitään ja laajentamaan ajatteluaan kuulemalla toisten perusteltuja mielipiteitä.

Toteutus

Kahoot-mielipidekysely sisältää viisi väittämää, jotka liittyvät tupakka- ja nikotiinituotteisiin. Jos opettaja ei ole käyttänyt Kahootia aikaisemmin, hän luo ensin itselleen Kahoot-tilin osoitteessa getkahoot.com

Tämän jälkeen opettaja pääsee oikeaan mielipidekyselyyn tästä linkistä: Mielipiteitä tupakka- ja nikotiinituotteista. Kyselu heijastetaan valkokankaalle.

Opiskelijat vastaavat kysymyksiin kännykällä tai tabletilla. Kun opettaja painaa ”play”, ilmestyy näytölle pin-koodi, jonka avulla opiskelijat kirjautuvat kyselyyn osoitteessa kahoot.it. Kun kaikki opiskelijat ovat kirjautuneet, käynnistää opettaja kysymykset ”start now”-painikkeella.

Jokaisen vastauksen jälkeen taululle heijastuu opiskelijoiden mielipiteet. Opiskelijat keskustelevat yhdessä mielipiteistään ja perustelevat niitä.

Kahoot-väittämät:

  • Medialla on vaikutusta nuorten tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön aloittamiseen.
  • Tupakoitsijoiden tulisi maksaa itse tupakoinnista aiheutuvien sairauksien hoitokulut.
  • Tupakka- ja nikotiinituotteiden hintaa tulisi korottaa.
  • Tupakkavalistuksessa tulisi keskittyä entistä enemmän tupakan aiheuttamiin ympäristöhaittoihin.
  • Tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö on jokaisen oma asia.

Taustamateriaalia opettajalle:


Katso myös

Tehtävät / Lukio
Tehtävät / Lukio